Kommunestyret sluttbehandlar tre reguleringsplanar

Kommunestyret skal på møtet den 20. juni behandla tre reguleringsplanar. Det gjeld detaljregulering for Straume Sjøfront, Luren (Foldnes) og Espedalen (Kolltveit).

Bilder viser planområdet,utmarksterreng,med omkringliggjande område .
Bileta viser planområdet,utmarksterreng,med omkringliggjande område for plan for Espedalen (Kolltveit).

Komité for plan og utvikling (KPU) rår kommunestyret til å godkjenna vesentleg endring av delar av detaljreguleringsplan for S4 Straume Sjøfront på Straume. Den nye planen legg til rette for inntil 325 bustadeiningar som er 125 fleire enn i gjeldande plan. Planen legg elles til rette for næringsareal, parkeringsplassar, offentleg strandpromenade og småbåthamn.

Det ligg også føre forslag om å byggja om demensavdelinga på Fjell sjukeheim innanfor ei kostnadsramme på 15,1 millionar kroner eksklusive meirverdiavgift. I skisseprosjektet som ligg føre, er det gjort nokre endringar for å redusera kostnadene. Prosjektet vil framleis omfatta bygging av 10 sengerom til åtte litt større sengerom tilpassa arealkrava til Husbanken.

Andre saker i kommunestyret den 20. januar

• Områdemodell for Straume sentrum, indre kjerne
  • Tiltakshavar: Fjell bustadstifting
  • Årsmelding og rekneskap 2018
  • Økonomirapport pr. 1. tertial 2019
  • Høyringsframlegg, eigedomsskatt ved kommunesamanslåing
  • Ombygging demensavdeling ved Fjell sjukeheim. Nytt saksframlegg.
  • Trafikksikring mellom Straume sentrum og Sotra Arena
  • Val av medlem og varamedlem til representantskapet i Bergen og Omland
  • Sommarfullmakt til ordføraren 2019

Møtet vert halde i kultursalen i Fjell rådhus og tek til klokka 13.00.

Her kan du lesa innkalling med saksdokument.

Tekst: Vigleik Brekke
Foto: Tveit Akritektkontor