Kommunestyret tek stilling til mottak av flyktningar

Kommunestyret skal på møtet den 21. februar ta stilling til om Fjell kommune skal busetja 35 flyktningar slik Integrerings- og mangfaldsdirektoratet (IMDI) har bedt om.

Komité for drift og forvaltning har gått inn for at Fjell kommune buset 35 flyktningar i 2019 der tre av plassane vert sette av til einslege mindreårige. I brevet som kommunen fekk i desember, går det fram at det er venta at Noreg vil ta imot 5 350 flyktningar neste år, inkludert 150 einslege mindreårige. Fjell kommune har teke imot 280 flyktningar i perioden 2014 til 2018, og av desse har 16 hatt status som mindreårige. I saksutgreiinga skriv rådmannen at busetjing av 35 flyktningar i 2019 ligg innanfor det Fjell kommune kan ta imot.

Andre saker i kommunestyret den 21. februar

• Detaljregulering for Heimtun, Straume. Sluttbehandling.
  • Detaljregulering for næringsareal på Smålonane, Sluttbehandling.
  • Rapport etter forvaltningsrevisjon av plan- og byggesakshandsaming i
    Fjell kommune

Møtet vert halde i kultursalen i Fjell rådhus og tek til klokka 13.00.

Her kan du lesa innkalling med saksdokument.

Sist endret: 13.02.2019