Ny vekerapport er klar

Her er rapporten for veke 6. Her kan du lesa om litt av det som har skjedd i Fjell denne veka.

Tilrår finansieringsopplegget for Sotrasambandet

Formannskapet gjekk med åtte mot eí røyst (Frp) på onsdag inn for rådmannen sitt framlegg til utbyggings- og finansieringsopplegg for Sotrasambandet. Frp røysta for sitt eige framlegg om å visa til at Sotrasambandet er så viktig at det må fullfinansierast av staten og at staten dermed må leggja fram ein finansieringsplan utan bompengar. Saka går no vidare til behandling i kommunestyret.
Les meir.

Vil redusera høgde på blokker

Komité for plan og utvikling vedtok på tysdag at plan for Heimtun, Straume, vert lagt ut til offentleg ettersyn. Det vart likevel vedteke å innarbeida i planen at blokkene må reduserast med eín etasje.
Andre saker: Plan for 178 bustadeiningar på Ågotnes, lokal fartsforskrift til sjøs og klagesaker.
Les meir.

Prioriterte søknader om tilskot mot barnefattigdom

Komité for drift og forvaltning (KDF) vedtok i går å prioritera Opplevelseskortet, Basecamp og Way Forward sine søknader om tilskot til tiltak mot barnefattigdom. Det kom inn tre søknader, og komitéen prioriterte i same rekkjefølgje som i fjor.
Elles vedtok komitéen å gje fri skuleskyss for tre vegstrekningar.
Les meir.

Storstilt aksjon med rydding i strandsona

Bileta av den avliva gåsenebbkvalen fylt med plast, har engasjert og opprørt mange. Kultursjefen i Fjell har teke initiativ til å starta ein storstilt ryddeaksjon i strandsona i samarbeid med mellom anna Bergen og Omland Friluftsråd, Sotra og Øygarden Jeger- og Fiskeforening og FjellVAR.

Frivilligforum

Er du eller vil du bli frivillig? Fjell frivilligsentral ønskjer velkomen til FRIVILLIGFORUM på biblioteket, Sartor Storsenter.
Tema for kvelden: Grunnleggjande kunnskap knytt til tryggleik, beredskap og førstehjelp v/Fredrik Mathisen frå Fjell Røde Kors.
Les meir.

Frivillig arbeid på Kvednatunet er ingen spøk

Har nokon først tråkka innom Kvednatunet for å gjere frivillig arbeid, då kjem dei seg ikkje i frå. Beviset for det såg vi måndag kveld. 37 frivillig hadde meldt seg på den årlege festen Kvednatunet arrangerer for dei frivillige.

Kortreist mat på Kvednatunet

No legg matlukta seg i gangen og i Bufellesskap 2 kvar dag på Kvednatunet. Kokken Vibeke rører i grytene måndag til fredag, og gjer alt klart til maten blir henta litt før fire. I helga tek helgevaktene på seg forkle, og riggar til middag.

Misje-elevar samla 11 sekker med boss

I løpet av ei føremiddagsstund samla dei eldste elevanepå Misje skule 11 sekker med boss/plast i strandsona. Den mykje omtala kvalen med plastposar i magen har fått stor merksemd i media. Denne historia har også påverka elevane ved Misje skule.
Les meir.

Ordførar Marianne Sandahl Bjorøy denne veka (06)

• 07.02.: Nasjonal beredskapskonferanse
                Komitemøte