Facebook ikon Twitter logo Print side

Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Om den kulturelle spaserstokken

Den kulturelle spaserstokken er ei nasjonal kultursatsing som har som mål å gi profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til dei eldre. Gjennom ordninga skal det leggast til rette for auka samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det blir utvikla gode kunst- og kulturprosjekt lokalt innanfor eit mangfald av sjangrar og uttrykk. Ordninga skal også bidra til at eldre får eit tilpassa kulturtilbod på arenaer der dei eldre finn seg i dagleglivet.

Den kulturelle spaserstokken i Fjell kommune er ei ordning som tilbyr kulturopplevingar til eldre i kommunen. Målet er å gi eldre inspirasjon og tilby arrangement innanfor ulike kunst- og kultursjangrar.

Mottaksstader er i dag i stor grad Fjell sjukeheim, Straume bu- og servicesenter og Kvednatunet. Enkelte førestellingar og tilbod føregår også på lokale arenaer utanom dei faste mottakarstadene.

Programtilbod 2018

Onsdag 7. februar: Cirkus Agora v/ Jan Ketil

Cirkus Agora v/ Jan KetilKvednatunet: 11.00
Fjell Sjukeheim/Straume Bu og service: kl 17.00

Tittel: Cirkus Agora v/ Jan Ketil
Uttrykk: Sirkus/show
Gratis inngang.

Jan Ketil debuterte som norsk sirkusartist som 17-åring, og han har vært artisti på Europas største sirkus; Cirkus Krone i 1988. Han har opptrådt for den engelske kongefamilien og har vært med på en rekke TV-opptredener (BBC, ZDF). Som 23åring grunnla Jan Ketil Cirkus Agora. I 2017 klarte Smørdal å få sitt livsverk Cirkus Agora ut på veien igjen «som vanlig tradisjonelt cirkus». Han gjestet ca. 150 steder i perioden 22. mars – 19. september 2017. Årets forestilling høstet positiv omtale over alt – så vel i flere riksmedier (blant annet TV2 og NRK) som lokalmedier, og ikke minst fra publikum. Promo fra årets forestilling kan dere se her. Jan Ketil har sammen med flere kollegaer holdt show for barnehagebarn, skolebarn og asylsøkere for å nevne noen, og har også reist rundt med et show rettet mot et eldre publikum.

Mandag 19. februar: 100 år med Vera Lynn

Plakat 100 år med Vera LynnKvednatunet kl. 11.30
Fjell Sjukeheim/Straume bu og servicesenter kl.17.00

Tittel: 100 år med Vera Lynn (Underholdningsvogna)
Uttrykk: Musikkteater

Underholdningsvogna presenterer en fartsfylt musikkteaterforestilling om den verdensberømte sangstjernen Vera Lynn.

I 2017 fylte Vera Lynn 100 år og Underholdningsvogna ønsker å hylle denne fantastiske sangerinnen; en av nåtidens aller største gjenlevende stjerner.

Med forestillingen ”100 år med Vera Lynn” ønsker Underholdningsvogna å fortelle historien om Vera Lynns spennende og innholdsrike karriere. Dette er en fartsfylt forestilling med kostymer, bilder, filmklipp, sang, teater og dans. Her får publikum møte fargerike karakterer samt presentert historien om Veras lange og betydningsfulle karriere som ”The Forces Sweetheart” og som arbeiderklassens stolte symbol. I tillegg inviteres publikum med på en stormfull og opplevelsesrik flytur til Burma!

Vi oppfordrer til allsang og Afternoon Tea når vi hyller en av nåtidens aller største gjenlevende stjerner!

Fredag 16. mars: «Dar kjem dampen» med Linda Fosse

Linda FosseStraume Bu og Servicesenter/Fjell Sjukeheim: Kl. 10:30
Kvednatunet kl. 12:00

Tittel: «Dar kjem dampen» (Linda Fosse)
Uttrykk: Musikk
Gratis inngang.

Linda Fosse har jobba som frilans skuespiller og sanger i over 20 år.

Vil du vera med på ei musiklask reisa med “Gamle Dampen”der du får møta både “Oldefar” og kan nyta “Udsigt fra Fløyen”?

“Dar kjem Dampen” tar deg med på ei reisa tilbake i tid. Her får du oppleva kjente og kjære songar av både Ivar Medaas, Johannes Kleppevik og Salhuskvintetten . På denne reisa er da lov å syngja med. Da vert alltid god stemning når ein kan syngja saman, og mange minner dukkar alltid opp i kjølvatnet av desse songane. Mange hugsar når dei reiste med “Dampen” og har mange gode minner frå turar med denne. Kanskje dei skulle på landet? Eller so var da den årlege turen til byd´n? Andre har utallige minner frå “Gryta hennar mor” og Salhuskvintetten sine mange slagera.

Tilhøyrarane får og veta bakgrunnen for ein del av songane, samt historier om artistane og kva som m.a. gjorde dei kjent.

Mandag 28. mai: Konsert med konsertpianist Robin Colvill

Robin Colvill10.30-11.15: Fjell sjukeheim/Straume Bu og Servicesenter
12.00-12.45: Kvednatunet

Tittel: Pianoklassikere med konsertpianist Robin Colvill
Uttrykk: Musikk
Gratis inngang.

Den internasjonale konsertpianisten Robin Colvill vil spille et nostalgisk program med populære pianoklassikere.

Robin kommer fra Scotland og har de siste årene hatt base i Storbritania. Han har turnert mye i skandinavia de siste årene. Robins konsert inkluderer et stort spekter av musikk, av klassiske komponister som Beethoven, Schumann, Chopin, Grieg, Sibelius, Tchaikovsky og Debussy og gjenkjennbare pianostykker fra blant annet Broadway-oppsetninger.

Torsdag 4. oktober: «Sangtimen» med Rune Alver & Eilif Løtveit

Rune Alver & Eilif LøtveitStraume Bu og Servicesenter/Fjell Sjukeheim: 10.30
Kvednatunet: 17.00

Tittel: «Sangtimen» (Rune Alver, piano og Eilif Løtveit, forteller)
Tid: 45 minutter
Gratis inngang.

Eilif Løtveit og Rune Alver er viden kjent for sin formidling.

Gjennom ord, toner og bilder sprer de glede og kunnskap om vår fantastiske musikkarv.

Denne "skoletimen" byr på humoristiske historier fra skolen i gamle dager. Vi synger kjente og kjære sanger fra vår norske sangskatt signert Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Ole Bull, Lars Søraas, Margrethe Munthe med flere.

Gjenkjennelse blir det også i Edvard Griegs Solveigs sang, Det første møtes sødme og Jeg elsker deg i kjente pianoversjoner fra komponistens hånd.

Lørdag 6.oktober: Heimplassen - Bart Clavier

Bart ClavierHvor: Straume Bu og Servicesenter/Fjell Sjukeheim
Når: Lørdag 6.oktober kl. 16.30
Tittel:
«Heimplassen - Bart Clavier»

Gratis inngang.

Alle har en heimplass. Et sted man kommer fra, et sted man lengter tilbake til. Heimplassen er et sted og et språkuttrykk som kan utløse sterke minner fra barndoms tid. Bart Clavier har laget en konsert som tar utgangspunkt i dette og vi inviterer til en minnerik musikalsk stund. Underveis bruker Bart Clavier publikums egne historier til å fargelegge og personliggjøre musikken. Sanger som Barndomsminne fra Nordland, Mellom bakkar og berg og Hjem hjem kan bringe frem minner fra heimplassen hos mange. Vårt mål med konsertene er å få til meningsfylte musikalske møter mellom mennesker. Vi jobber aktivt for å stimulere til dialog og deltakelse. Vi er opptatt av å bygge relasjoner til menneskene vi møter og bruke navn og bakgrunnsinformasjon til å personliggjøre musiseringen og knytte sammen forestillingen.

Om Bart Clavier

Bart Clavier består av fire musikere. Jørgen Aasen Berget kommer fra Stavanger, er hovedvokalist, gitarist og låtskriver, og er utdannet psykolog og tar en mastergrad i musikkterapi ved Universitetet i Bergen. Guri Gjermstad Dypvik kommer fra Jøa i Trøndelag, er pianist og vokalist og bidrar av og til med melodika og trekkspill. Hun er utdannet musikkterapeut ved Universitetet i Bergen og jobber i det daglige som musikkterapeut i Fjell kommune. Torstein Mongstad kommer fra Solund i Sogn og Fjordane, er bassist og vokalist og er utdannet musikkpedagog fra Høgskolen i Bergen. Magnus Johnsen Sandåg kommer fra Bodø, er trompetist og vokalist og jobber som frilans musiker og musikkpedagog. Han er utdannet klassisk trompetist og musikkpedagog ved Universitetet i Bergen og Norges musikkhøgskole i Oslo.

Kontakt

Erika Kroken
E-post: erika.kroken@fjell.kommune.no
Tlf.:55 09 68 70
Besøksadresse: Arefjordvegen 290, 5355 Knarrevik (fredag kl. 10.00 til 15.00)
Postadresse: Fjell kommune, Postboks 184, 5342 Straume

Kontaktperson for Fjell sjukeheim og Straume bu og servicesenter

Guri Gjermstad Dypvik
E-post: guri.dypvik@fjell.kommune.no
Tlf.: 55 09 68 60

Kontaktperson for Kvednatunet

Ruth Sangolt
E-post: ruth.sangolt@fjell.kommune.no
Tlf.: 55 09 62 10


Sist endret: 16.01.2018